Studiested: Harstad
Semester: 7,5
Studiepoeng: 180
Organisering: Samlingsbasert
Studietempo: Deltid, 5 ukesamlinger pr. studieår
Søknadsfrist: 15. april
Søk her: Samordna opptak
En tre-årig fagskoleutdanning,
som gjennomføres som deltidsstudium over 4,5 år.
Utdanningen innen sveiseteknologi gir kompetanse til å fylle viktige stillinger i sveise- og produksjonsbedrifter, sveiseinspeksjon, koordinering, planlegging, kontroll, innkjøp og materialstyring, konstruksjon og opplæring.
Gjennomført og bestått fagskole innen sveiseteknologi ved fagskolen i Nord kvalifiserer studenten til å gå opp til internasjonal sveisekoordinator (IWT og/eller IWE)
Kandidater med fagbrev *)
Utdanningen i sveiseteknologi opp til og med 120 studiepoeng gir grunnlag for å ta sertifisering som Internasjonal sveisetekniker (IWT). Utdanning opp til og med 180 studiepoeng ved fagskolen og med bestått IWT eksamen gir godkjenning for å gjennomføre en IWE påbyggingsmodul (IWE-3) som kvalifiserer deg til å eksamen som internasjonal sveiseingeniør (IWE).
Kandidater med fagskoleutdanning i sveiseteknikk fra annen fagskole og IWT diplom **)
Du kan videreutdanne deg til IWE ved fagskolen i Nord ved å bygge på din eksisterende utdannelse
Kandidater med utdannelse fra annen fagskole – tekniske fag (Ikke sveiseteknologi) **)
Har du fagskole innen andre tekniske fag kan du ta IWT / IWE utdannelse ved fagskolen i Nord ved å gjennomføre 5 emner innen sveiseteknikk som kvalifiserer for å ta IWT eksamen. Bygger du på med ytterligere 60 studiepoeng etter fagskolens utdanningsløp, er du godkjent for å gjennomføre en IWE påbyggingsmodul (IWE-3) som kvalifiserer deg til å eksamen som internasjonal sveiseingeniør (IWE).
Kandidater med BSc / MSC **)
Har du Bachelor eller Mastergrad innen tekniske fag som er godkjent for IWE utdannelse kan du ta IWE utdannelse ved fagskolen i Nord ved å gjennomføre 5 emner innen sveiseteknologi er du godkjent for å gjennomføre en IWE påbyggingsmodul (IWE-3) som kvalifiserer deg til å eksamen som internasjonal sveiseingeniør (IWE).
*) f I løpet av studieløpet må studenten formelt søke NSF (sveis.no) om godkjenning for å ta IWT eksamen.
**) studenten må søke NSF (sveis.no) om godkjenning av bakgrunn før oppstart på IWT /IWE studiet. Her vil også eventuell sveispraksis godkjennes. Dersom ikke sveispraksis godkjennes må kandidaten gjennomføre et praktisk sveisekurs på 60 timer på fagskolen. Dette går over en uke hver høst og hver vår. Tidspunkt kunngjøres i løpet av juli.
KONTAKT: Avdelingsleder Jan-Are Gudbrandsen tlf: 40038088
Høyere yrkesfaglig utdanning i sveiseteknologi er en tre-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over 4,5 år.
Studenter som velger å avslutte studiet etter 120 studiepoeng (3 år) får et vitnemål på 120 studiepoeng og tittelen «Fagskolingeniør», høyere yrkesfaglig utdanning.
Studenter som gjennomfører studiet opp til og med 180 studiepoeng får et vitnemål med 180 studiepoeng og tittel «ingeniør-anvendt teknolog» , høyere yrkesfaglig utdanning.
Opplæringa er organisert som en blandet læring bestående av læringsstier som studentene følger på egen hånd, webinarer på nett og samlinger på fagskolen. Det er fem samlinger hvert studieår, med teori, case-oppgaver og laborasjoner der hver samling tilsvarer 50 undervisningstimer. I løpet av studieåret, utenom samlingene, gjennomføres det mellom 30 og 40 samlinger på nett (webinar) på egen konferanseplattform
Det totale antallet arbeidstimer for studentene i deltidsstudiet skal normalt være 1100 timer/år. Arbeidstimene fordeles mellom laborasjoner, undervisning/veiledning og egenarbeid.
Studiet består av 17 emner som gir 180 studiepoeng (kronologisk rekkefølge). Det er 2 emner hvert halvår med unntak av siste halvår i studiet da ingeniørprosjektet gjennomføres.
· Yrkesrettet kommunikasjon
· Realfaglige redskapsemne
· LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
· Elektro automasjon og tilvirkningsteknikk
· Materialkunnskap
· Grunnleggende konstruksjon og dokumentasjon
· HMS, prosjekt og kvalitetsledelse
· Sveisemetoder og utstyr *)
· Materialers sveisbarhet *)
· Konstruksjon av sveiste forbindelser *)
· Fabrikasjon og prosedyrer *)
· Hovedprosjekt *)
· Realfag fordypning
· Ingeniør metode
· Sveising med robot
(vi bruker programvaren RoboDK for offline programmering)
· Produksjonsplanlegging
· Ingeniørprosjekt (20 stp)
*) IWT / IWE moduler
Studieplanen gir en detaljert beskrivelse av dette studiet. Her finner du læringsutbyttebeskrivelsene som forteller hva du kan forvente å lære, både på overordnet nivå og for det enkelte fag, eller emne som vi kaller det.
Over år endres innholdet i ulike emner, så for å kunne vite hva som var innholdet i utdannelsen da du tok den, lagres studieplanen i vårt kvalitetssystem og det skal være mulig for deg og andre interesserte å kunne finne tilbake til akkurat dine læringsutbyttebeskrivelser i mange år fremover.
Her finner du studieplanene for de studentene som går hos oss nå:
Studieplan ST Kull 2022-2025
Studieplan ST Kull 2021-2024
Studieplan ST Kull 2020-2023
Studieplan ST Kull 2019-2022
Studieplan ST Kull 2018-2021
Som utdannet fagskoleingeniør innen sveiseteknologi eller ingeniør- anvendt teknologi, kan du tiltre stilling som sveisekoordinator/spesialist i bedriften med faglige ekspertise innen produksjon av sveiste konstruksjoner og produkter.
Sentralt i utøvelsen av yrket inngår typisk det å vurdere og godkjenne konstruksjon/design ut fra et sveiseteknisk synspunkt, lokalisering av sveiser, tilgjengelighet for sveising, fugetyper, materialers sveiseegenskaper, metodevalg, utførelse, økonomi og kvalitetssikring av prosesser som innvirker på sveiseutførelsen og sveiseforbindelsens egenskaper og akseptkriterier for utført sveisearbeid.
Søk opptak i Sveiseteknologi gjøres via Samordnaopptak.
Søknadsfrist: 15. april.
- Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen fagretningen teknikk og industriell produksjon
- De som ikke har fagbrev eller tilsvarende formell kompetanse kan søke med grunnlag i realkompetanse som tilsvarer vg1 og vg2 i videregående opplæring, og minst 5 år dokumentert praksis fra relevante fagområder. Realkompetansen skal dokumenteres av studenten ved søking til studiet. Ved realkompetansevurdering, må du ha fylt 23 år i søkeråret.
Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Ta kontakt med skolen for søknadsskjema.
Fagskolen i Nord, avd. Harstad
Boks 3120
9498 Harstad
E-post: post@fagskoleninord.no
Læringsplattformen vår er Canvashvor fagstoff og oppgaver legges ut.
Her leverer du inn og får tilbakemeldinger på prøver og leverte arbeidskrav.