Studiested: Harstad
Semester: 7,5
Studiepoeng: 180
Organisering: Samlingsbasert
Studietempo: Deltid, 5 ukesamlinger pr. studieår
Søknadsfrist: 15. April
Søk her: Samordna opptak
En tre-årig fagskoleutdanning,
som gjennomføres som deltidsstudium over 4,5 år.
Utdanningen innen 3D konstruksjon, robotikk og AM teknologi gir kompetanse til å fylle viktige stillinger i ulike verksted- og produksjonsbedrifter. Oppgaver innen 3D konstruksjon, bruk av robot til ulike verkstedtekniske oppgaver og bruk av AM teknologier (3D-printing) for produksjon av nye deler og/eller deler og komponenter for reparasjoner av utstyr og maskiner, er sentrale fordypningsemner i studiet. En utdanning som er fleksibel med hensyn på hvilke oppgaver og ansvar fullført utdanning kan gi. Bruk og planlegging for 3D-printing av deler i forskjellige materialer med ulike printerteknologier, bruk av forskjellige materialer, design som optimaliserer produksjon og de muligheter som robot teknologien kan gi for kvalitets- og produksjonsoptimaliseringer dekkes typisk av kompetansen tilegnet under utdannelsen.
Gjennomført og bestått fagskole innen 3D konstruksjon, robotikk og AM teknologi sveiseteknologi ved fagskolen i Nord kvalifiserer studenten til å gå opp til internasjonal konstruktør av sveiste konstruksjoner (IWSD-s og IWSD-c)
Kandidater med fagbrev *)
Utdanningen i 3D konstruksjon, robotikk og AM teknologi opp til og med 120 studiepoeng gir grunnlag for å ta sertifisering som Internasjonal konstruktør av sveiste konstruksjoner på standard nivå (IWSD-s). Utdanning opp til og med 180 studiepoeng ved fagskolen kvalifiserer deg til å eksamen som Internasjonal konstruktør av sveiste konstruksjoner på omfattende nivå (IWSD-c)
Kandidater med utdannelse fra annen fagskole – tekniske **)
Har du fagskole innen tekniske fag kan du ta IWSD-s utdanning ved fagskolen i Nord ved å gjennomføre 1 emne innen Konstruksjonsteknikk og 3D DAK som kvalifiserer til å ta IWSD-s eksamen. Bygger du på med ytterligere studiepoeng etter fagskolens utdanningsløp, kvalifiserer du til å ta IWSD-c eksamen
Kandidater med BSc / MSC **)
Har du Bachelor eller Mastergrad innen tekniske fag kan du ta IWSD-s utdanning ved fagskolen i Nord ved å gjennomføre ett emne innen Konstruksjonsteknikk og 3D DAK på 10 studiepoeng som kvalifiserer til å ta IWSD-s eksamen. Bygger du på med ytterligere et emne, - Platestrukturer, sveiste forbindelser og trykkpåkjent utstyr- på 10 studiepoeng, kvalifiserer du til å ta IWSD-c eksamen
*) f I løpet av studieløpet må studenten formelt søke NSF (sveis.no) om godkjenning for å ta IWSD-s eksamen eller IWSD-c eksamen.
Litt info : (link til film).
KONTAKT: Avdelingsleder Jan-Are Gudbrandsen tlf: 40038088
Høyere yrkesfaglig utdanning i 3D konstruksjon, robotikk og AM teknologi er en tre-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over 4,5 år.
Studenter som velger å avslutte studiet etter 120 studiepoeng (3 år) får et vitnemål på 120 studiepoeng og tittelen «Fagskolingeniør», høyere yrkesfaglig utdanning.
Studenter som gjennomfører studiet opp til og med 180 studiepoeng får et vitnemål med 180 studiepoeng og tittel «ingeniør-anvendt teknolog» , høyere yrkesfaglig utdanning..
Opplæringa er organisert som en blandet læring bestående av læringsstier som studentene følger på egen hånd, webinarer på nett og samlinger på fagskolen. Det er fem samlinger hvert studieår, med teori, case-oppgaver og laborasjoner der hver samling tilsvarer 50 undervisningstimer. I løpet av studieåret, utenom samlingene, gjennomføres det mellom 30 og 40 samlinger på nett (webinar) på egen konferanseplattform
Det totale antallet arbeidstimer for studentene i deltidsstudiet skal normalt være 1100 timer/år. Arbeidstimene fordeles mellom laborasjoner, undervisning/veiledning og egenarbeid.
Studiet består av 17 emner som gir 180 studiepoeng (kronologisk rekkefølge). Det er to emner hvert halvår med unntak av siste halvår i studiet da ingeniørprosjektet gjennomføres.
· Yrkesrettet kommunikasjon
· Realfaglige redskapsemne
· LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
· Elektro automasjon og tilvirkningsteknikk
· Materialkunnskap
· Grunnleggende konstruksjon og dokumentasjon
· HMS, prosjekt og kvalitetsledelse
· Konstruksjonsteknikk og 3D DAK *)
· Robot teknolgi
· Maskinkomponenter
· Hovedprosjekt (10 stp)
· Realfag fordypning
· Ingeniør metode
· Platestrukturer, sveiste forbindelser og trykkpåkjent utstyr
· Produksjonsplanlegging *)
· AM teknologi (3D -printing)
· Ingeniørprosjekt (20 stp)
*) IWSD moduler
I studieplanen finnes de overordnede målsetningene for emnene i tillegg til de faglige målene. Innholdet i hvert tema er også beskrevet i stikkordsform, i tillegg til generell informasjon om vurdering og eksamensform.
Studieplan KDP-kull 2021-2024
Studieplan KDP-kull 2022-2025
Studieplanen er dynamisk og kan bli endret.
Utdanningen gir kompetanse til å fylle viktige stillinger i ulike verksted- og produksjonsbedrifter. Oppgaver innen 3D konstruksjon, bruk av robot til ulike verkstedtekniske oppgaver og bruk av AM teknologier (3D-printing) for produksjon av nye deler og/eller deler og komponenter for reparasjoner av utstyr og maskiner, er sentrale fordypningsemner i studiet. En utdanning som er fleksibel med hensyn på hvilke oppgaver og ansvar fullført utdanning kan gi. Bruk og planlegging for 3D-printing av deler i forskjellige materialer med ulike printerteknologier, bruk av forskjellige materialer, design som optimaliserer produksjon og de muligheter som robot teknologien kan gi for kvalitets- og produksjonsoptimaliseringer dekkes typisk av kompetansen tilegnet under utdannelsen.
Som utdannet fagskolingeniør innen 3D konstruksjon, robotikk og AM teknologi eller ingeniør- anvendt teknologi, kan du tiltre stilling som ingeniør /spesialist i bedriften med faglige ekspertise innen 3D konstruksjon produksjon av sveiste konstruksjoner og produkter.
Sentralt i utøvelsen av yrket inngår typisk det å vurdere og godkjenne konstruksjon/design ut fra et sveiseteknisk synspunkt, lokalisering av sveiser, dimensjonering, tilgjengelighet for sveising, fugetyper, materialers sveiseegenskaper, metodevalg, utførelse, økonomi og kvalitetssikring av prosesser som innvirker på sveiseutførelsen og sveiseforbindelsens egenskaper og akseptkriterier for utført sveisearbeid.
Søk opptak i Konstruksjon, design og produksjon
________________________________________
Søknadsfrist: 20. april
Søknad om opptak på Fagskolen i Troms avd. Harstad, Konstruksjon, design og produksjon samlingsbasert, deltid, gjøres via Samordnaopptak.
Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Ta kontakt med skolen for søknadsskjema.
Fagskolen i Troms, avd. Harstad
Boks 3120
9498 Harstad
E-post: fagskolenitroms@tffk.no
Telefon: 77 78 72 00
Læringsplattformen vår er Canvashvor fagstoff og oppgaver legges ut. Her leverer du inn og får tilbakemeldinger på prøver og leverte arbeidskrav
All utdanning ved fagskolen som er godkjent er i utgangspunktet gratis for studenter registrert gjennom samordna opptak. Men studentene må selv dekke eventuelle bøker, reise- og oppholdsutgifter på samlinger. Det er totalt i løpet av hvert studieår 5 samlinger
For kandidater som tidligere har gjennomført og bestått fagskole eller har BSc/MSC utdannelse og som kun skal ta IWSD utdannelse er det 5 samlinger pluss reise for 2 dagers eksamen.
For IWSD-s nivå må emnet Konstruksjonsteknikk og 3D DAK gjennomføres før eksaminering.
For IWSD-c- nivå må emnet Platestrukturer, sveiste forbindelser og trykkpåkjent utstyr gjennomføres før eksaminering.
For hvert av disse emnene er det et engangsgebyr på 8000 kr for å delta (forutsetter at antall deltakere er stort nok til at emnet starter opp).
Utover dette er det eksamensgebyr på 2500 kr / modul ved førstegangseksamen og 3000 kr / modul ved ny eksamen. Kostnader for eventuell muntlig eksaminering kommer i tillegg og avhenger av antall kandidater som skal eksamineres.