Studiested: Skjervøy
Semester: 6
Studiepoeng: 120
Organisering: Nettbasert med 6 ukessamlinger pr. år
Studietempo: Deltid
Søknadsfrist: 15. April
Søk her: Samordna opptak
Tilbud når du vil, hvor du vil
Matteknikk er et nettbasert deltidsstudium der 120 studiepoeng er fordelt over 3 år, studiet har inntil 5 ukesamlinger pr. skoleår. Utdanningsformen egner seg meget godt for personer som er i daglig arbeid.
Utdanningen dekker alle områder fra råvarer inn til bedriften og frem til ferdig produkt. Utdanningen omfatter råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap, mikrobiologi, produksjonshygiene, næringsmiddelkjemi, prosesslære, faglig ledelse og økonomiske fag.
næringsmiddelanalyse
ukjent
Studiet kvalifiserer blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og næringsmiddelindustrien. Hvis du arbeider i en bedrift som produserer næringsmidler vil studiet kunne være av stor interesse for deg og din arbeidsgiver.
Gjennomført og bestått fagskole i matteknikk gir også mulighet for videre studier.
Læringsplattformen vår er Canvashvor fagstoff og oppgaver legges ut.
Her leverer du inn og får tilbakemeldinger på prøver og leverte arbeidskrav.
Til kommunikasjon, webinarer og forelesninger benyttes Zoom.
Høyere yrkesfaglig utdanning i matteknikk er en to-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over tre år.
Opplæringa er organisert med samlinger på skolen, webinarer på nett og selvstendig arbeid og veiledning mellom samlingene. Det er tre samlinger pr termin, totalt 18 samlinger over tre år, med teori, oppgaver og laborasjoner. Hver samling tilsvarer 40 undervisningstimer. I løpet av året, utenom samlingene, gjennomføres det ukentlige webinarer på nett i egen konferanseplattform zoom.
Det må påregnes et totalt antall arbeidstimer for studentene i deltidsstudiet på 1000 timer/år. Arbeidstimene fordeles mellom undervisning/veiledning og egenarbeid.
Studiet består av 9 emner som gir 120 studiepoeng
- Yrkesrettet kommunikasjon
- Realfaglige redskapsfag
- LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
- Innledende kjemi
- Generell kjemiprosess
- Kjemi og mikrobiologi i mat med faglig ledelse
- Trygg matproduksjon med faglig ledelse
- Lokal tilpassing med faglig ledelse
- Hovedprosjekt
Studiet kvalifiserer blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og næringsmiddelindustrien. Hvis du arbeider i en bedrift som produserer næringsmidler vil studiet kunne være av stor interesse for deg og din arbeidsgiver. Utdanningen kvalifiserer for søknad om mesterbrev.
Gjennomført og bestått fagskole i matteknikk gir også mulighet for videre studier.
- Opptakskravet for studiet matteknikk er fullført og bestått videregående opplæring med relevante fagbrev.
- De som ikke har fagbrev eller tilsvarende formell kompetanse kan søke med grunnlag i realkompetanse. Kontakt skolen for nærmere orientering om realkompetansevurdering.
Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Etter søknadsfristens utløp må du kontakte skolen på e-post for søknadsskjema.
E-post: per-hugo.hansen@tffk.no
Bokliste matteknikk (ikke klar- se studieplan)